7 000 ₴
Людство довгий час шукало надійних способів зберегти продукти харчування якомога довше. Їх сушили, маринували, солили, заморожували, поміщали у спеціальні діжки, глиняні чани та баки з маслом, куди не було доступу повітря.
Ферментація - це метаболічний процес, що протікає з виділенням енергії, в результаті якого молекули цукру та крохмалю без надходження повітря розкладаються на вуглекислий газ та етанол. Цей процес каталізується за допомогою ензимів. Зазвичай він протікає у мікроорганізмах (насамперед у дріжджах). Ферментація (інакше звана бродінням) застосовується при виготовленні тіста для хліба, у виноробстві та пивоварінні.
Використання ферментації у кулінарії – це своєрідне перетворення їжі за допомогою мікроорганізмів.
Фермент (ензим) — білкова молекула чи комплекс білкових молекул, що прискорює хімічні процеси у живих організмах.
Фермент (ензим) — білкова молекула чи комплекс білкових молекул, що прискорює хімічні процеси у живих організмах.
У процесі ферментації продукти набувають нової текстури, аромату і смаку. Вони також містять корисні живі бактерії, дріжджі та ферменти, які збільшують поживну цінність продуктів та роблять їх легкозасвоюваними для організму.
У процесі ферментації будь-які патогенні бактерії гинуть внаслідок зміни мікрофлори, де вони перебувають. Бактерії, які виживають, зберігають продукт, харчуючись натуральними цукрами, що містяться в ньому, і перетворюючи їх на велику кількість молочних та оцтових кислот, алкоголю, вуглекислого газу тощо.
Процеси ферментування (бродіння) поділяють на спиртове та кисломолочне:
При спиртовому утворюється спирт та вуглекислий газ. Такий метод найчастіше використовується у приготуванні вина та тіста.
В результаті кисломолочного - виходять йогурт, кислий молоко, кефір, ряженка, сир і т. д.
Ферментування (бродження) виконує 5 основних завдань:
Ферментатор AZK286 компанії An Zhik – потрібний прилад на вашій кухні, який дозволить вам готувати з будь-яких продуктів за новими рецептами кориснішу їжу щодня.
Основні функції:
Чорний часник:
Чорний часник є потужним антиоксидантом, який допомагає ефективно боротися зі втомою та старінням. Домашній чорний часник без будь-яких добавок та без консервантів, безпечний та необхідний для здоров'я.
Часник (багатозубчастий) можна ферментувати приблизно по 1,5 кг за раз або «Соло-часника» – близько 2 кг за один раз.
Йогурт
Нато
Ензим (+ тісто)
Солодке вино
Фруктовий оцет
Переваги ферментатора AZK286-6L компанії An Zhik:
Візуальне відображення на дисплеї:
Наявність таймера приготування:
Незалежна товста вкладка, на яку встановлюється Тримач часнику (після використання - на дні чаші не залишається залишкових стічних вод).
Функція пам'яті електричного живлення (після відключення та при подальшому включенні електрики програма ферментації автоматично відновлюється)
У ферментаторі моделі AZK286 компанії An Zhik використовується тривимірний метод нагріву: верхній, середній та нижній, з рівномірною внутрішньою температурою, меншими втратами тепла та меньшим споживанням енергії.
Управління ферментатором:
Застереження:
Чаша апарату розрахована на 6 літрів із нержавіючої сталі, стійка до дії високих температур. Високоміцна і має властивості інертності до природних кислот, що містяться в продуктах.
Усередині ферментатора для виробництва чорного (ферментованого) часнику розташовується двошарова решітка-полочка з нержавіючої сталі з трьома полицями з дверцятами для зручності розміщення часнику.
Рекомендації щодо застосування:
Приготування чорного часнику
1. Увімкніть Ферментатор. Натиснувши кнопку «Вибір Програми», виберіть функцію «Solo Garlic» або «Garlic».
2. На таймері з'явиться час тривалості процесу – 9 діб. При бажанні або рецептурі можна відрегулювати тривалість приготування, але це не бажано для отримання якісного продукту.
3. Натисканням кнопки підберіть необхідну за рецептом температуру ферментації.
Зберігати Чорний часник необхідно у закритому харчовому контейнері (або в заваакумованому пакеті) у холодильнику.
Термін зберігання чорного часнику: близько 6 місяців.
Примітка:
Якщо ви не натиснете кнопку підтвердження обраної Програми протягом 10 секунд, процес виробництва розпочнеться самостійно.
Під час ферментації чорного часнику не рекомендується відкривати кришку приладу без необхідності. Це необхідно для підтримання правильної температури та недоступу повітря у Ферментатор.
Також не рекомендується до закінчення роботи програми натискати кнопку «Скасувати». У разі активації кнопки «Скасувати» програму буде обнулено (вимкнено).
Приготування йогурту
1. Увімкніть прилад. Натиснувши кнопку «Вибір Програми», виберіть функцію Йогурт.
2. На таймері відобразиться час тривалості процесу – 4 години. За бажанням або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування (4 – 8 годин)
3. Також на таймері з'явиться температурний режим: +39 °C. При бажанні або рецептурі можна відрегулювати свою температуру приготування (38-41°C)
Розлийте приготовлений йогурт у пляшечки та зберігайте їх у холодильнику.
Приготування Нато
1. Увімкніть прилад. Натиснувши кнопку «Вибір програми», виберіть функцію Нато.
2. На таймері з'явиться тривалість процесу - 12 годин. За бажанням або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування (12 – 24 години)
3. Також на таймері з'явиться температурний режим: +39 °C. При бажанні або рецептурі можна відрегулювати свою температуру приготування (38-41°C)
Приготування солодкого вина
1. Увімкніть прилад. Натиснувши кнопку «Функція», виберіть функцію Sweet Wine.
2. На таймері відобразиться час тривалості процесу – 2 доби. За бажанням або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування: для солодкого вина (2 – 3 доби)
3. Також на таймері з'явиться температурний режим: +25 °C. При бажанні або за рецептурою можна відрегулювати свою температуру приготування, але вона повинна змінюватись не менше +20°C і не вище +30°C.
Характеристики:
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Споживана потужність | 90 Вт |
Кількість ємностей | 1 |
Тип управління | Електронне |
Гарантійний термін | 12 міс |
Стан | Новий |
Габаритні розміри | |
Висота | 280 мм |
Ширина | 280 мм |
Глибина | 280 мм |
Вага | 2.5 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Fucha |
Об'єм ємності | 6000 |