Тайпін Хоукуй, традиційний китайський чай і один з історично відомих чаїв в Китаї, відноситься до категорії загостреного зеленого чаю, виробленого в окрузі Тайпин, провінція Аньхой (нині район Хуаншань, місто Хуаншань). Це чай кращої якості з роду загостреного чаю. Він являє собою бруньку і два листа плоскої рівної форми, природно витягнуті з прихованими ворсинками.
У чаї міститься більше 500 хімічних компонентів, які мають антибактеріальну дію, допомагають знижувати вагу, боротися з карієсом і пригнічувати ракові клітини.
Більше про чай читайте в нашому Інстаграмі і слідкуйте за Статтями
Дата збору: 2021 р юйцянь, «перед дощем» (чай вищого сорту, зібраний до сезону Хлібних дощів).
Смак: ніжний солодко-трав'яний.
Чай росте на невеликих пагорбах вище 350 метрів над рівнем моря при середній температурі 15°C і відносній вологості до 80%.
Тайпін Хоукуй - один із сортів зеленого чаю. Порівняно з іншими чаями Тайпін Хоукуй має солодкий післясмак. Навіть якщо чаю буде занадто багато, він не буде гірким.
Спосіб заварювання:
1. Для заварювання використовуйте високий посуд (також можна використовувати гайвань), щоб можна було насолоджуватися процесом розкриття листя в процесі заварювання.
2. Візьміть 5-8 грам чаю покладіть їх в чашку корінням листя вниз.
3. Налийте воду з температурою близько 90 градусів за Цельсієм. Не додавайте занадто багато під час першого заварювання, а приблизно пів чашки. Зачекайте, поки чайне листя повільно розкриються..
4. Коли чай ось-ось розкриється, долийте ще гарячої води, зачекайте кілька хвилин, поки температура чаю не стане придатною для пиття. Не випивайте весь чай до дня, залиште близько однієї третини, щоб полегшити подальше заварювання.
Результати експериментів показують, що швидкість окислення чайного листя збільшується в 3-5 раз на кожні 10 ℃ підвищення температури. При температурі нижче -10 ° C потемніння можна запобігти; зберігання при температурі нижче -20 ° C може майже повністю запобігти псуванню чайного листа, та, якщо це можливо, рекомендується зберігати чай в охолодженому місці. Зазвичай великі чайні компанії використовують цей метод для зберігання чаю в своїх магазинах.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 100 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Зелений чай | Зелений чай |