700 ₴
679 ₴
Чорний (червоний) чай з провінції Юньнань скорочено називають Дяньхун. Він був створений ханьскими чайними фермерами за часів Китайської Республіки. Проводиться в Линьцане, Баошане, Фэнцине, Сішуанбаньна, Дэхуне та інших місцях на півдні і південно-заході провінції Юньнань. Він формується шляхом змішування чорного крупнолистового битого чаю.
Після заварювання чай має яскравий червоно-коричневий колір із золотим обідком, свіжий аромат, насичений смак і стимулирущий. Для виробництва використовуються добірні свіжі листя крупнолистовых чайних дерев провінції Юньнань, які спочатку сушаться, скручуються або розрізають, ферментують і сушаться в печі для отримання готового чаю.
Більше про чай читайте в нашому Інстаграмі і слідкуйте за Статтями
Чай в повіті Фэнцин росте на висоті близько 1600 метрів над рівнем моря, тут же вирощуються кущі троянд для чаю
Спосіб заварювання:
1. Візьміть порцію чаю близько 8 грам.
2. Для заварювання підійде гайван, скляний або глиняний чайник.
3. Залийте чай окропом і швидко злийте воду для промивання чаю, використовуйте воду температурою 85-90 градусів, заварюйте чай близько 3-5 секунд.
Не заварюйте чай занадто довго, так як тривале знаходження заварки у воді псує смак і змінює структуру речовин.
Корисні властивості чаю Дяньхун:
1. Сечогінний ефект: при комбінованій дії кофеїну і ароматичних речовин у чорному чаї він може збільшувати кровотік нирок, покращувати швидкість клубочкової фільтрації, розширювати ниркові капіляри і пригнічувати реабсорбцію води нирковими канальцями, тим самим сприяючи збільшенню діурезу. Це допомагає усунути молочну кислоту, сечову кислоту (пов'язану з подагрою), надмірна кількість солі (пов'язане з високим кров'яним тиском), шкідливі речовини і т. д., а також зняти набряки, спричинені серцевими захворюваннями або нефритом.
2. Протизапальну і бактерицидну дію: поліфенольні сполуки в червоному чаї мають протизапальну дію. Катехіни можуть зв'язуватися з одноклітинними бактеріями для коагуляції і осадження білків, тим самим пригнічуючи і усуваючи патогенні бактерії. Тому для пацієнтів з бактеріальними захворюваннями та харчовими отруєннями корисно пити чорний чай. Люди також використовують міцний чай для обробки ран, пролежнів.
3. Детоксикаційний ефект: згідно експериментів, теофілін у чорному чаї може поглинати важкі метали та алкалоїди, випадати в осад і розкладатися. Це дуже корисно для сучасних людей, коли питна вода та їжа забруднені промисловими відходами.
4. Освіжаючий і знімає втому ефект: під час медичних експериментів було виявлено, що кофеїн в чорному чаї, стимулює нервові центри, кору головного мозку, сприяє концентрації мислення, що, в свою чергу, посилює розумову реакцію і покращує пам'ять; він також впливає на судинну систему і серце, надає збудливу дію, посилює серцебиття, тим самим прискорюючи кровообіг для полегшення обміну речовин, і в той же час сприяє потовиділенню та диурезу, тим самим прискорюючи виведення молочної кислоти (речовини, яка змушує м'язи відчувати втому) та інших непотрібних речовин в організмі, досягаючи ефекту усунення втоми.
5. Сприяє секреції поточній в організмі рідини та усунення спека: чорний чай влітку може втамувати спрагу та зняти відчуття жару, тому що поліфеноли, вуглеводи, амінокислоти, пектин і т. д. в чаї вступають в хімічну реакцію і стимулюють секрецію слини, викликаючи відчуття вологості в роті, створюючи ефект охолодження; в той же час кофеїн контролює температурний центр тіла - гіпоталамус і регулює температуру тіла. Він також стимулює нирки, сприяючи виведенню спека і бруду і підтримує фізіологічний баланс в організмі.
Крім того, чорний чай з провінції Юньнань запобігає карієсу, зміцнює шлунок і регулює роботу кишечника, допомагає травленню, уповільнює старіння, знижує рівень цукру в крові, знижує кров'яний тиск, знижує рівень вмісту жиру в крові.
Корисні властивості троянди:
Чай з пелюстками троянд — це антисептик. Відваром без всяких добавок промивають рани, пролежні, опіки. Тут він виручає і як природний антибіотик.
Також настій є:
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Червоний чай |
Склад чаю | Збір |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Пресований |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 357 г |
Упаковка | Коробка |
Подарункова упаковка | Так |
Користувальницькі характеристики | |
Зелений чай | Червоний чай |