Молодий пагін, спраглий життя, володіє унікальною силою і здатний пробити навіть асфальт, прориваючись до світла саме тому в міжсезоння, коли так не вистачає енергії, варто ввести в свій раціон проростки і допомогти організму пережити холоди.
Вирішити питання допоможуть проростки. Пшениця, гречка, соя, бобові, шпинат, капуста... список придатних для цього насіння досить великий, і кожен вид володіє своїми унікальними якостями.
Здійснюємо замовлення товарів з Китаю індивідуально або оптом
Дослідження, проведені під керівництвом Кіна Уонга і Джина В. Лестера і опубліковані в Journal of Agricultural and Food Chemistry, показали, що пагони мають більш високу концентрацію вітамінів і каротиноїдів, ніж дорослі рослини. Проростки червонокачанної капусти, наприклад, дуже багаті вітаміном С, а пагони японської редьки – вітамін Е.
Крім того, паростки багаті залізом, а в поєднанні з вітаміном с-це відмінний засіб для профілактики недокрів'я. Також молоді сходи містять багато калію і такі рідко зустрічаються мікроелементи, як хром і літій. Дослідження показали, що, з'їдаючи щодня столову ложку цілісних пророщених зерен, можна значно знизити ризик виникнення раку і серцево-судинних захворювань.
З допомогою свіжих пагонів можна поповнити запас вітамінів групи В, D і Е (паростки пшениці і нуту), а також групи А (редис, маш, гірчиця).
Крім того, проростки багаті ензимами і клітковиною і по живильній цінності не поступаються сухим зернам.
Зовсім молоді листочки редиски відрізняються приємно-пекучим смаком, але цінуються ще й за зміст комплексу вітамінів, мінеральних елементів, тіаміну, рибофлавіну і ефірних масел. Відзначається їх позитивний вплив на процеси травлення, вони мають помірну жовчогінну та протинабрякову властивостями.
В їжу використовують паростки висотою 2-7 см, такого розміру вони досягають на 7-14-й день пророщування. Молоді пагони володіють яскравим смаком, багаті клітковиною і вітамінами. Покращують колір, запах і консистенцію салатів, супів та інших страв.
Краще всього для пророщування підходять насіння пшениці, ячменю, жита, кукурудзи, бобових рослин, рису, гречки, льону, соняшника, гарбуза, льону, вівса, редиски, редьки, дайкона.
Щоб отримати відчутний ефект, пророщені зерна потрібно регулярно і мінімум 100 м на тиждень, а це приблизно 15 г на день.
Вже через два тижні вживання пагонів помітно поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів. Нормалізується рівень вітамінів і мікроелементів, і, як наслідок, підвищується працездатність і уважність. Клітковина, в свою чергу, сприяє правильному травленню і очищенню організму від токсинів, що підвищує імунітет і допомагає організму протистояти інфекціям.
Відмінно поєднується з:
Пророщувач насіння спроутер Connie (3 рівня)
Пророщувач насіння спроутер Connie автоматичний (3 рівня)
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Культура | Редис |
ГМО | Ні |