Білий чай Фудін, фірмовий чай міського повіту Фудін міського округу Нінде провінції Фуцзянь, є особливим продуктом, заненесенним в список місцевих визначних пам'яток Китаю.
Більше про чай читайте в нашому Інстаграмі та слідкуйте за Статтями
Колишня Державна адміністрація з нагляду за якістю офіційно затвердила "Білий чай Фудін" як продукт, захищений географічним походженням (тобто продукт, захищений географічним зазначенням).
Білий чай Фудін виготовляється з бруньок та листя чайного дерева «Хуа Ча № 1» або «Хуа Ча № 2» в м Фудін. Він виготовляється спеціальними майстрами без смаження і скручування. Зберігається цілісна форма листя, колір відвару прозорий і абрикосово-жовтий, смак легкий з солодкими янтарно-фруктовими нотками.
Чай Шоумей - це різновид білого чаю. Стандартний спосіб збору сировини - одна брунька та два-три листя, повинні бути молоді і зрілі бруньки.
Шоумей, також відомий як Гунмей, являє собою білий чай, приготований з бруньок та листя чайного дерева. Основна процедура виготовлення включає 4 етапи: розкладання, фіксація зелені, скручування в смужки і поява волосків, завершальний процес обсмажування на сковороді.
Час від днів весняних поминок до хлібних дощів - золотий сезон для збору чаю шомей. Зібрані бруньки і листя повинні бути ретельно відібрані, щоб домогтися ніжності, однорідності і чистоти. Їх кладуть на бамбукову дошку на 2-4 години перед смаженням.
Обсмажування відбувається на сковороді при температуру 120-140 ℃, береться 300-400 г листя за раз. Для повної фіксації зелені листя струшується в сковороді і багаторазово перевертається. Коли лист стане м'яким, а колір темним, переходять до наступного етапу.
Скручування в смужки і поява волосків - ключовий процес формування чаю Шоумей. За допомогою нього листя втрачає воду і витягуються до появи волосків. Температура сковороди становить 70 ~ 80 ℃. Використовується техніка струшування, перемішування, скручування і загарбання руками. Спочатку чайне листя вибудовують в одному напрямку, а потім долонями обох рук скручуються в смужки.
В процесі виготовлення використовується принцип стиснення долонями по черзі легко-сильно-легко, коли вміст води високий або низький, дії повинні бути легкими, щоб чай не злипався і не ламався. Коли чайні смужки округлюються і стають злегка плоскими, з'являються волоски, а сухість листа складає близько 70%, необхідно зменшити температуру сковороди до 50-60 ℃ і перейти до процесу завершального смаження.
Метою завершального обсмажування є подальша організація листа для досягнення вимог форми і сухості. Метод повільного обсмажування сприяє випаровуванню води, випрямляє чайні смужки і фіксує їх форму. Обсмажування відбувається до появи волосків, після чого температура сковороди трохи підвищується приблизно на 10 ° C. Весь процес займає близько 35-40 хвилин.
Спосіб заварювання:
Метод заварювання в чашці: підходить для однієї людини. Використовуйте прозоре скло обсягом 200 мл, візьміть 3-5 г чаю і залийте водою приблизно 90 градусів для промивання, після чого понюхайте його аромат, потім залийте чай водою для заварювання, час заварювання залежить від індивідуальних переваг по міцності.
Метод заварювання в гайвані: підходить для двох-трьох чоловік, візьміть 5-7 г білого чаю Фудін, помістіть в гайвань, промийте чай водою температурою 95 градусів, понюхайте його аромат, потім заварюйте його за звичайним методом чайної церемонії гун-фу, перший раз заварюйте чай 30-45 секунд, а потім кожен раз зменшуйте час заварки, щоб ви могли відчути свіжий смак білого чаю Фудін.
Примітка: не використовуйте для заварювання чаю окріп в 100 градусів, це може зіпсувати смак чаю і пошкодити чайне листя.
Білий чай має найнижчий вміст вільних радикалів, найвищий вміст флавоноїдів, а середній вміст амінокислот вище, ніж в інших чаях. Крім того, білий чай Фудін очищає організм від внутрішнього жару, а екстракт білого чаю надає профілактичну дію на ріст бактерій, що викликають стафілококову, стрептококову інфекцію, пневмонію і т.д.
Чай Шоумей має чудовий ефект охолодження і детоксикації, поліпшення зору і зменшення внутрішнього вогню.
Даний чай є помірним за властивостями, ні холодний, ні гарячий, має антиоксидантну дію, допомагає виводити токсини і сприяє обміну речовин. Це корисний для здоров'я чай.
Це освіжаючий чай, багатий амінокислотами, чайними поліфенолами, мінералами, безліччю вітамінів і мікроелементів, таких як цинк і селен, які необхідні людському організму. За ефективністю він визнаний найбезпечнішим і поживним здоровим напоєм сьогодні.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Білий чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Пресований |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 350 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Так |
Користувальницькі характеристики | |
Зелений чай | Білий чай |