Білий чай Фудін, фірмовий чай міського повіту Фудін міського округу Нінде провінції Фуцзянь, є особливим продуктом, заненесеним в список місцевих визначних пам'яток Китаю.
Більше про чай читайте в нашому Інстаграмі і слідкуйте за Статтями
Колишня Державна адміністрація з нагляду за якістю офіційно затвердила "Білий чай Фудін" як продукт, захищений географічним походженням (тобто продукт, захищений географічним зазначенням).
Білий чай Фудін виготовляється з бруньок і листя чайного дерева «Хуа Ча № 1» або «Хуа Ча № 2» в р. Фудін. Він виготовляється спеціальними майстрами без смаження і скручування. Зберігається цілісна форма листя, колір відвару прозорий і абрикосово-жовтий, смак легкий з солодкими янтарно-фруктовими нотками.
Чай Шоумей - це різновид білого чаю. Стандартний спосіб збору сировини - одна брунька і два-три листа, повинні бути молоді і зрілі бруньки.
Шоумей, також відомий як Гунмей, являє собою білий чай, приготований з бруньок і листя чайного дерева. Основна процедура виготовлення включає 4 етапи: розкладання, фіксація зелені, скручування у смужки і поява волосків, завершальна смаження на сковороді.
Час від весняних днів поминок до хлібних дощів - золотий сезон для збору чаю шомей. Зібрані бруньки і листя повинні бути ретельно відібрані, щоб домогтися ніжності, однорідності та чистоти. Їх кладуть на бамбукову дошку на 2-4 години перед смаженням.
Обсмажування відбувається на сковороді тепературой 120-140 ° с, береться 300-400 г листя за раз. Для повної фіксації зелені листя струшується в сковороді і багаторазово перевертається. Коли лист стане м'яким, а колір темним, переходять до наступного етапу.
Скручування у смужки і поява волосків - ключовий процес формування чаю Шоумей. За допомогою цього процесу листя втрачає воду і витягується до появи волосків. Температура сковороди становить 70 ~ 80 ℃. Використовується техніка збовтування, перемішування, скручування і загарбання руками. Спочатку чайне листя вибудовують в одному напрямку, а потім долонями обох рук скручуються смужки.
В процесі виготовлення використовується принцип стиснення долонями поперемінно легко-сильно-легко, коли вміст води високий або низький, дії повинні бути легкими, щоб чай не злипався і не ламався. Коли чайні смужки округлюються і стають злегка плоскими, з'являються волоски, а сухість листа складає близько 70%, необхідно зменшити температуру сковроди до 50-60 ℃ і перейти до процесу завершального смаження.
Метою завершального обсмажування є подальша організація листа для досягнення вимог форми і сухості. Метод повільного обсмажування сприяє випаровуванню води, випрямляє чайні смужки і фіксує їх форму. Обсмажування відбувається до появи волосків, після чого температура сковороди трохи підвищується приблизно на 10°C. Весь процес займає близько 35-40 хвилин.
Спосіб заварювання:
Метод заварювання у чашці: підходить для однієї людини. Використовуйте прозоре скло об'ємом 200 мл, візьміть 3-5 г чаю та залийте водою приблизно 90 градусів для промивання, після чого понюхайте його аромат, потім залийте чай водою для заварювання, час заварювання залежить від індивідуальних уподобань за міцністю.
Метод заварювання в гайвані: підходить для двох-трьох людей, візьміть 5-7 г білого чаю Фудін, помістіть у гайвань, промийте чай водою температурою 90 градусів, понюхайте його аромат, потім заварюйте його за звичайним методом чайної церемонії гун-фу, вперше заварюйте чай 30-45 секунд, а потім щоразу зменшуйте час заварювання, щоб ви могли відчути свіжий смак білого чаю Фудін.
Примітка: не використовуйте для заварювання чаю окропу 100 градусів, це може зіпсувати смак чаю і пошкодити чайний лист.
Білий чай має найнижчий вміст вільних радикалів, найвищий вміст флавоноїдів, а середній вміст амінокислот вищий, ніж у інших чаях. Крім того, білий чай Фудін очищає організм від внутрішньої спеки, а екстракт білого чаю надає профілактичну дію на ріст бактерій, що викликають стафілококову, стрептококову інфекцію, пневмонію тощо.
Чай Шоумей має чудовий ефект охолодження і детоксикації, поліпшення зору та зменшення внутрішнього вогню.
Цей чай є помірним за властивостями, ні холодний, ні гарячий, чинить антиоксидантну дію, допомагає виводити токсини та сприяє обміну речовин. Це корисний для здоров'я чай.
Це освіжаючий чай, багатий на амінокислоти, чайні поліфеноли, мінерали, безліч вітамінів і мікроелементів, таких як цинк і селен, які необхідні людському організму. За ефективністю він визнаний найбезпечнішим і найпоживнішим здоровим напоєм на сьогодні.
.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 6 г |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Форма випуску | Пресований |
Подарункова упаковка | Ні |
Упаковка | Паперовий пакет |
Склад чаю | Моночай |
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Білий чай |
Користувальницькі характеристики | |
Зелений чай | Білий чай |