Місцевий продукт еузда Хошань провінції Аньхой, продукт із зазначенням географічного місця виробництва сільськогосподарської продукції.
Хошань Хуанья має кілька сортів: преміум перший, преміум другий, сорт перший та другий відповідно до якості сировини. Форма листя пряма, трохи витягнута, колір жовто-зелений, аромат тривалий, відвар яскраво-жовто-зелений, смак інтенсивний, м'який і солодкий, чайне дно злегка жовтувате і яскраве.
У грудні 2006 р. чай успішно отримав звання захищеного продукту у відповідності до Національної географічної вказівки.
Історія:
За часів династії Західна Хань мешканці округу Хошань садили чайні дерева. В одинадцятому році правління Тан Юаньхе (816) Тан Сяньцзун наказав Шоучжоу захистити чайні сади на своїй території трьома тисячами солдатів. За династії Мін Хошань Хуанья вважався як данина.
Виробництво та середовище
Повіт Хошань належить до північно-субтропічної зони вологого мусонного клімату, розташований у зоні кліматичного переходу з півночі на південь, на яку сильно впливають мусони з вираженими чотирма сезонами. Середня річна кількість опадів в окрузі становить 1366 міліметрів, з дуже невеликою спекою та холодом та помірною спекою та холодом. Повіт Хошань зазвичай має гірський рельєф, а рельєф має нахили з південного сходу на північний захід. Його можна розділити на середньогір'я, низькогір'я та горбисті сільськогосподарські райони, між якими розташовані басейни невеликих річкових долин. Висота пагорбів 500-800 метрів, похилий схил, земля родюча, а джерел води достатньо, що підходить для зростання чайних дерев.
Заварювання у склянці:
Візьміть прозору склянку або порцелянову чашку і покладіть туди приблизно 3 г чаю. Спочатку швидко повільніше налийте воду температурою не більше 85°С до ½ склянки так, щоб вода покрила листя, потрібно почекати поки листя повністю завариться, і тільки потім долити води до кінця, але не до країв, щоб не розлити воду. Також можна вже добре заварений чай покласти в окрему прозору склянку або чашку заповнити на 70% водою, на кінчиках чайних бруньок утворюватимуться позірки, а потім листя розкриватиметься і стає схожим на дзьоб птиці. Чай можна повільно пити, він буде до смаку свіжий із солодким присмаком.
Також можна заварювати у порцеляновій або скляній гавані.
Ставлення води до кількості чаю 1:50. Заливати водою щонайменше 100 мл.
Ефект
Тонізує нервову систему і покращує роботу мозку, має антиоксидантну дію, захищає серце і судини.
Хошань Хуанья – це різновид жовтого чаю, що містить певну кількість кофеїну, який може збуджувати центральну нервову систему, зняти втому та підвищити працездатність. Також містить багато вітамінів та чайних поліфенолів, які можуть видаляти вільні радикали, зменшувати пошкодження шкіри ультрафіолетовими променями, інгібує меланін та чинить косметичний ефект. Крім того, рослинні флавоноїди, що містяться в жовтих нирках, можуть знизити рівень ліпідів у крові, запобігти атеросклерозу та захистити серцево-судинну систему.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Жовтий чай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Упаковка | Паперовий пакет |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 30 |