Продавець Сто товарів розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
742 відгуків
Завжди свіжий та смачний китайський чайДетальніше
+380 (93) 473-74-46
+380 (96) 978-35-66
Залишити відгукНаявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Високоякісні товари з Китаю

Героїв Севастополя 23а, Київ, Україна
Кошик

Чорний чай Аньхуа Золоті квіти 2012 року

280 /100 г

  • В наявності
  • Код: 000329
+380 (93) 473-74-46
Viber, Telegram
  • +380 (96) 978-35-66
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Чорний чай Аньхуа Золоті квіти 2012 року
Чорний чай Аньхуа Золоті квіти 2012 року
280 /100 г
В наявності
Купити Купити з
+380 (93) 473-74-46
Viber, Telegram
  • +380 (96) 978-35-66
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Чорний чай Аньхуа є одним із шести основних сортів чаю, відноситься до чаїв з вторинною ферментацією. Основними формами виробництва є грибна цегла (фужуань), чорна цегла, квіткова цегла, зелена цегла, сянцзянь і т.д.

У давнину частина даного чаю продавалася в Шаньсі, Шенсі, Ганьсу, город Суюань (тепер частина району Сіньчен (Нове місто) міста Хух-Хото), Нінся, Сіньцзян, Тибет, Монголію та інші місця, частина чаю оброблялася і пресувалася в цеглу, яка не тільки продавався на внутрішньому ринку в північно-західному Китаї, а й експортувався до інших країн ближнього зарубіжжя.

Чорний чай Аньхуа є предком китайського чорного чаю. В історичних матеріалах династії Тан (856 р.) він був записаний як «тонка скибочка Цюйцзян (південний захід провінції Хунань)» і колись була відзначена як данина двору. Аньхуа був офіційно створений у третій рік правління Чжу Хоуцун династії Мін (1524). До кінця 16 століття чорний чай Аньхуа вже займав лідируючі позиції у Китаї.

6 квітня 2010 року колишнє Головне управління з нагляду за якістю, інспекцією та карантином затвердило захист продуктів з географічною вказівкою для темного чаю Аньхуа.15 листопада 2019 року він був доданий до Каталогу сільськогосподарських брендів Китаю.

Чорний чай Аньхуа названий на честь місця зростання в повіті Аньхуа провінції Хунань. У давнину Аньхуа називався Мейшань. Розташований у північно-центральній частині Хунані біля північного підніжжя гір Сюефен, поряд річка Цзишуй протікає в середній течії. Повіт був заснований за династії Сун, на той час там уже чайні дерева покривали похилі береги, росли самостійно. Він знаходиться поблизу золотого перерізу таємничої 30 ° північної широти та осі земної півночі на південь. Повіт знаходиться неподалік точки золотого перерізу таємничих 30° північної широти (широта розташування основних древніх цивілізацій) і осі землі північ-південь.

Гори в Аньхуа суміжні, є пагорби, гребені, рівнини розкидані, гори сильно порізані, долини розвинені, а густина водної системи висока. Грунт чайного саду в основному кислий і лужний, багатий азотом, калієм та іншими органічними речовинами. Повіт Аньхуа розташований у зоні субтропічного мусонного клімату з чотирма чітко вираженими сезонами, рясними опадами, коротким сильним холодним періодом, а період зростання чайних дерев триває понад 7 місяців.

В Аньхуа є рельєф льодовикових морених скель (тиліт), на які припадає 85% території світу, а морені скелі називають камінням довголіття та камінням щастя. Товщина, масштаб і якість гірських утворень морен у повіті Аньхуа називають «найкращими у світі», а наукова спільнота називає їх «чудесами світу». Якщо посадити чай на такій землі, середній вміст селену в чайному листі становить 0,22 частки на мільйон, що вдвічі перевищує середній вміст селену в чайному листі у всьому Китаї і в сім разів перевищує середній вміст селену в чайному листі у світі, що утворює помірно "збагаченим селеном чай". Моренні скелі - релікт льодовикового періоду, утворені 600 мільйонів років тому, є неповторними географічними та екологічними умовами для чудової якості чаю.

Харчова цінність

Оздоровчий ефект чорного чаю є унікальним. Під час спеціального процесу виробництва чаю Аньхуа він природно ферментується, у процесі чого утворюється грибок Eurotium cristatum (відомий як золота квітка). Унікальний грибок цього чорного чаю багатий на 18 видів амінокислот і більше 450 видів елементів, які корисні для організму людини.

Квітки жовтої плісняви (Eurotium cristatum) у народі називають «Золотими квітами», це вид грибка, що відноситься до класу Eurotiales trichocomaceae. Може виникати на ґрунті, на пресованому чаї, деяких медичних препаратах, на тирсі деяких порід дерев і т.д.

Eurotium cristatum відноситься до ряду пробіотиків, тобто корисних бактерій, які за певних температурних умов можуть розмножуватися в пресованому чаї. На вигляд вони нагадують маленькі жовті квіти, тому його і прийнято називати «Золотими квітами» - Цзінь Хуа (金花).

Згідно з науковими дослідженнями, «Золоті квіти» не тільки не шкодять чаю, а навпаки, коли на стадії вторинної ферментації «золоті квіти» утворюються на чаї, вони насичують його такими корисними елементами, як амілаза та оксидаза, і виникає ефект каталізатора перетворення крохмалю на моносахарид , посилюється окислення поліфенолу, в результаті чого змінюється колір заварки, а смак і аромат набувають ноток «свіжості». У смаку також відчувається прохолода та присутня свіжість.

Спосіб заварювання

Чорний чай Аньхуа можна заварювати в гайвані, чайнику з ісинської глини, скляному чайнику для заварювання, для старого чаю краще використовувати чайник з ісинської глини або гайвань.

Візьміть 5 г чорного чаю Аньхуа, гайвань та чайник з окропом. Спочатку очистіть чайний посуд окропом, особливо гайвань, потім помістіть 5 г чорного чаю Аньхуа у порцелянову гайвань і залийте окропом. Відразу вилийте воду (промийте чай), знову додайте воду, зачекайте 5-10 секунд, поки чай завариться, а потім випийте чайний відвар в гунадаобей.

Спосіб варіння
Покладіть відповідну кількість чаю в чайник у співвідношенні чаю і води приблизно 1:100, тобто на 5 г сухого чаю потрібно 500 мл води, спочатку налийте в чайник 500 мл холодної води, нагрійте доведіть його до кипіння, потім зупиніть процес кипіння і покладіть чайне листя в чайник, знову доведіть до кипіння, потім вимкніть вогонь, відфільтруйте чайний осад та чайний відвар готовий до вживання.

Основні
Країна виробникКитай
Тип чаю Чорний чай
Склад чаюМоночай
Смакові інгредієнтиНатуральні
Форма випускуПресований
Розмір чайного листаСередньолистовий
Вага100 г
УпаковкаПаперовий пакет
Виробник Релікт
  • Ціна: 280 /100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner